Kortizol — dirigent svim hormonima

Balansiranje kortizola

Kada se pomene kortizol, svi prvo pomislimo na stres. To je logično, jer kortizol spada u hormone stresa, ali pre svega, kortizol je hormone energije. Zahvaljujući kortizolu smo budni i u stanju da obavimo sve što nas čeka u toku dana. Kada Vam je kortizol u balansu to znači da ste zdravi, radosni, mladoliki, uspešni, zračite pozitivnom energijom i kreirate sa lakoćom na privatnom i poslovnom planu. Nasuprot tome, neuravnotežen kortizol znači da ste umorni, gojazni ili mršavi, imate suvu kožu, opada vam kosa, nokti su lomljivi, imate tamne podočnjake, mrlje na licu, gojazni ste dominantno u pojasu, često ste prehlađeni, imate problem sa sinusima i bolove u želucu, problem sa štitinom žlezdom i lupanjem srca, u strahu ste, imate problem sa spavanjem, nizak Vam je libido, imate autoimunu bolest, osećate se nezadovoljno, nesrećno…

U čemu se ogleda disbalans kortizola?

Disbalans kortizola može se ogledati u:

• Manjku kortizola

• Višku kortizola

• Rezistenciji kortizola

Svaki od ovih poremećaja subjektivno stvara različiti osećaj, ali sva tri imaju poguban uticaj kako na naše fizičko telo, tako i na našu psihu. Kortizol je “dirigent” svim hormonima i zato je balansiranje kortizola prvi korak u rešavanju problema sa ostalim hormonima (Hašimoto, insulinska rezistencija, amenoreja, nemogućnost začeća, miomi, endometrioza, ciste).

Kako postići balans kortizola?

Balansiranje kortizola u našem centru zauzima značajno mesto u pristupu svakom klijentu. Sertifikovani smo biorezonantni i PNEI (psihoneuroendokrinoimunologija) terapeuti koji svojim znanjem iz ovih oblasti pomažu klijentima da nefarmakološkim lečenjem, tj. promenom životnog stila, pravilnom ishranom i redovnom detoksikacijom dovedu svoj organizam u balans (homeostaza).

Ukoliko ste spremni da preuzmete odgovornost za to što se ne osećate dobro, neka balansiranje kortizola bude vaš prvi cilj na putu zdravlja. Mi smo razvili program koji daje odlične rezultate i nije restriktivan u meri koja bi Vas zadržala u stresu. Konsultacije vezano za balansiranje kortizola su uključene u sve tri ponude testiranja koje nudimo.

*Delovi teksta su preuzeti iz knjige “ Čudesna moć hormona” dr.S. Toljan

Radno vreme

Ponedeljak, sreda, četvrtak:
11:00 - 21:00h

Utorak
08:00 - 18:00h

Petkom, subotom, nedeljom i praznicima ne radimo

Newsletter

Najnovije vesti

VAUČER

VRH Call Now Button