Elektrosmog je generički termin za sve vrste smetnji nastalih uticajem električnih ili elektronskih sistema a opterećuju naš organizam. Primera radi i jednostavan kabl (čak iako je povezani uređaj isključen) emutije štetne signale. Naravno efikasnost emitovanja je manja nego kada je uključen u visokonaponsku liniju. Naše telo funkcioniše kao kompjuter. Stalno se šalju signali iz našeg
Ova lista sadrži 254 emulgovanih aditiva hrane. Oni se smatraju potpuno bezopasnim i tehnološki neophodnim, ali je iskustvo pokazalo da imaju visok potencijal kao okidači alergijskih reakcija. ANTIOKSIDANSI AROMATICI EMULGATORI BOJE KONZERVANSI KISELINE ZASLAĐIVAČI SEPARATORI SREDSTVA ZA ZGUŠNJAVANJE Antioksidansi Sprečavaju da kiseonik iz vazduha reaguje sa masnim sastojcima hrane, pa tako usporavaju kvarenje hrane. Stavljaju se u
Alergija na polene dolazi sa početkom proleća kada većina ljudi dobije priliv radosti i pozitivne energije. Nažalost, za neke od nas baš tada počinje noćna mora jer sa dolaskom lepog vremena dolaze i polenske alergije. Alergija na polen ili polenska groznica je alergijska bolest koju uzrokuje cvetni prah (polen) trava, drveća i korova. Nastaje zbog
Šta je histamin? Histamin je vrlo važna biohemijska supstanca, koja je neophodna za efikasno funkcionisanje mnogih sistema organizma. To je neurotransmiter (hemikalija koja prenosi poruke između ćelija nervnog sistema) i uključena je u regulaciju želudačne kiseline, propustljivosti krvnih sudova, kontrakcije mišića i funkcije mozga. Histamin se nalazi u različitim koncentracijama u tkivima sisara. Kod ljudi,
Intolerancija na salicilate nije toliko česta, i najviše je prisutna kod obolelih od astme. Salicilati su hemikalije koje se prirodno nalaze u mnogim biljkama, uključujući voće, povrće i ostalo bilje. Salicilati kod biljaka deluju kao prirodni imunski hormon i konzervans, štiteći biljke od bolesti, insekata, gljivica i štetnih bakterija. Postoje i sintetički salicilati i mogu
Kalcijum se ne nalazi samo u mleku, već i u hrani. Osobe koje imaju alergiju ili intoleranciju na kravlje mleko, trebalo bi da ga izbace iz ishrane. Ono što najviše brine te osobe jeste, kako će nadomestiti unos kalcijuma. Velika je zabluda da se kalcijum u hrani nalazi isključivo u namirnicama životinjskog porekla. Naprotiv, postoji
Kako emocije utiču na telo sigurno smo i sami osetili više puta. Ideja ili teorija da svako sam sebi ’stvara’ bolesti više se ne svrstava u ekstremnu alternativu. ’Kako razmišljaš, koliko se plašiš, koliko veruješ ili ne veruješ, koliko si spreman da se boriš i prihvataš’ sve se to negde ’zapiše’ na telu. Ovakav opis
Bazne i kisele namirnice bi trebalo da se u balansirano unose u organizam. Hrana koju svakodnevno konzumiramo utiče na kiselu ili baznu reakciju u našem telu. Posebno je važno održavati ispravan pH u našem telu, tj. ravnotežu kiselog i baznog. ”Kiselo” telo je magnet za bolesti. Posledice kiselog pH organizma su: smanjena sposobnost tela da
„ Odakle mi teški metali u telu? “ – prvo pitanje svih klijenata kada im testiranje BICOM aparatom pokaže da je prisutno opterećenje teškim metalima. Sledi odgovor: Teški metali su najverovatnije najstariji toksini poznati čoveku. Razlikuju od ostalih toksina po tome što ih ne stvaraju ni ljudi, ni mikroorganizmi. Mogu se naći i u vodi
Napad panike i anksioznost su bili retke teme kada smo pre deset godina počinjali sa radom. Mali broj klijenata se žalio na probleme sa anksioznošću i paničnim napadima. Tokom godina taj broj je u stalnom porastu i istraživanja pokazuju da je celo društvo u nekoj meri anksiozno. Iako simptomi paničnog poremećaja često počinju u kasnim