Menu 

Virusne infekcije

 

Virusne infekcije

Virusi su sićušni mikroorganizmi koji izazivaju različite bolesti. Grip je virusna infekcija za koju su svi čuli. Dečije boginje i zauške takođe izazivaju virusi i spadaju u oboljenja koja se preleže bez velikih tegoba i komplikacija, i ostavljaju trajan imunitet.

Problem su oni virusi koji mogu da izazovu teže bolesti sa komplikacijama,  čak i fatalnim ishodom (npr. Hemoragična groznica). Među mladima veoma zastupljena bolest je infektivna mononukleoza. Zove se još “bolest poljupca”. Izazivač je Ebstein-Barr virus koji zahvata limfne žlezde i slezinu.

Zašto ne uzmemo antibiotike i izlečimo se?

virus infected green wallpaperVirusi hepatitisa A, B, C, D, E, F, I, G izazivaju bolesti jetre. Većina ovih hepatitisa preleži se bez većih posledica. Kod pacijenata kod kojih infekcija prelazi u hroničnu bolest jetre, mogući ishod je nastanak ciroze ili hepatocelularnog karcinoma.

Danas veliki problem, češće među zaposlenima, predstavlja obolevanje od coxsackie i picorna virusa. Teško se dijagnostikuju, a daju paletu različitih simptoma i tegoba po kojima se ne može lako zaključiti o kojoj bolesti se radi. Humani papiloma virusi su kod žena jedan od uzroka karcinoma grlića materice.

Ovo su samo neke od bolesti koje izazivaju tako mali, a moćni virusi. Postavlja se pitanje, zašto su oni tako opasni, zašto ne uzmemo lek i izlečimo se?

Virusi su mikroorganizmi koji žive, rastu i razmnožavaju se samo u živim ćelijama. To znači da koriste te ćelije, njihov materijal, za svoj život. Da bi delovali na viruse u ćeliji, moramo dospeti do njih, a da ne ugrozimo same ćelije, tj. tkiva, odnosno sam organizam.

Iz tog razloga, ne postoji lek za viruse. Antibiotici nemaju nikav uticaj na njih. U toku virusne infekcije, naš organizam mehanizmima sopstvene odbrane, pokušava da se izbori protiv “uljeza” i izbaci ga. Zato su naše odbrambene snage i imunski sistem posebno važni u borbi protiv virusnih infekcija.

Zahvaljujući razvoju kvantne medicine, moguće je direktno delovanje na viruse. BICOM aparatom možemo da utvrdimo postojanje virusne infekcije i da je lečimo preko frekvence samih izazivača (virusa).

Osim delovanja na sam virus, BICOM biorezonantnom terapijom lečimo i jačamo imunski sistem, sprečavamo ponovno javljanje infekcije i reaktivaciju virusa. Iz tog razloga je terapijsko delovanje na ovakav način veoma uspešno.