Menu 

Jačanje imuniteta

 

Jačanje imuniteta

Naš imunski sistem je odgovoran za sve bolesti - od obične prehlade, do težih, malignih oboljenja. Iako je način odgovora našeg odbrambenog sistema zapisan u genima, on se prilagođava i uslovima u kojima živimo.

Imunitet mora da bude u ravnoteži da bi nas upešno branio od infekcija. Svako narušavanje imuniteta dovodi do narušavanja i našeg opšteg zdravstvenog stanja; javljaju se češće infekcije, alergije koje do tada nisu bile prisutne, pa čak i maligne bolesti.

Oslabljen, imunitet nije dovoljno efikasan da se bori protiv bolesti, ali i previše aktiviran može da ima potpuno suprotan efekat i da ošteti sopstveni organizam. Tada govorimo o autoimunim bolestima.

Pad imuniteta

Pad imuniteta, kako je poznat izraz među pacijentima, je u stvari promena u samom imunitetu na različitim nivoima. Tada smo  podložniji raznim infekcijama i drugim bolestima.

Imunitet je povezan i sa funkcijama mozga i endokrinog sistema. Hronični stres, kao dugotrajna reakcija organizma na negativne stimuluse iz okruženja dovodi do poremećaja u endokrinom sistemu i organima za varenje. Zbog toga su infekcije češće kada su ti mehanizmi kontrole slabiji.

Biorezonantnom terapijom pomažemo pacijentima da se oslobode napetosti, nervoze i hroničnog stresa. Otkrivajući "greške" u ishrani i načinu života, koji su doveli naš organizam u stanje promenjenog imuniteta, pomažemo u oporavku i sprečavanju nastanka hroničnih i drugih teških bolesti. Čim nestanu faktori koji su izazvali poremećaje, dolazi do normalizacije ili ravnoteže u imunom sistemu.

Kvantna medicina, pokušava da pomogne svakom pacijentu. Otklanjenjem opterećenja teškim metalima, negativnim zračenjima, pesticidima, industrijskom hemijom, patogenim mikroorganizmima, toksinima i stresom, postižemo ravnotežu organizma i imuniteta.