Menu 
 

Šta narušava naše zdravlje

Savremen način života i nova tehnološka dostignuća u velikoj meri su nam olakšali život, ali su doveli do pojave novih bolesti i porasta broja obolelih. Niko nije pošteđen štetnog uticaja spoljašnje sredine, hemijskim, fizičkim i biološkim faktorima.

Svetska zdravstvena organizacija svake godine ukazuje na sve veći broj obolelih od autizma, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, bolesti organa za varenje, karcinoma, autoimunih bolesti, alergija, kožnih oboljenja i bolesti organa za disanje, kao i psihijatrijskih oboljenja. Kvantna medicina je dokazala da se uzroci ovih oboljenja upravo nalaze u sredini u kojoj živimo, kao i hrani i vodi koju konzumiramo svakodnevno.

Šta je to iz našeg okruženja što štetno utiče na naše zdravlje?

Svakodnevno smo izloženi štetnom uticaju teških metala, pesticida, insekticida, industrijske hemije. U kontakt sa ovim zagađivačima dolazimo preko hrane i vode, lekova, odeće, udisanjem zagađenog vazduha, korišćenjem raznih preparata za ličnu higijenu i domaćinstvo, kao i kozmetičkih sredstava bez kojih ne možemo da zamislimo život. Nanočestice ovih zagađivača, 100 000 puta sitnije od promera  prehrambenoj industriji. Tako sitne nanočestice mogu se udahnuti ili apsorbovati kroz kožu i biti potencijalni izazivači bolesti godinama kasnije. Još uvek zakonima nije regulisana proizvodnja i bezbednost produkata koji sadrže nanočestice.

Izloženost štetnom zračenju Zemlje (podzemne vode, geopatogeno zračenje), ostala štetna zračenja (UV zraci, rendgen, radari, dalekovodi, mikrotalasi...) i elektrosmog  takođe mogu da budu uzrok velikom broju oboljenja.

Koje tegobe i bolesti mogu da izazovu opterećenja ovim štetnim agensima?

Veliki je broj tegoba koje oni izazivaju. Navešćemo neke od njih:

Mozak i nervni sistem  - glavobolje, migrene, nesanica, hroničan umor, mentalni problem, depresija, otežano učenje, problem sa cirkulacijom, Alchajmerova bolest, multiple skleroza, ALS (oštećenje motornog neurona)…

Imunski sistem – sklonost ka infekcijama, hronične infekcije, alergije, histaminska intolerancija, auto imune bolesti, kancer …

Endokrini sistem – poremećaj rasta i razvoja, teškoće kod začeća, komplikacije u trudnoći, menstrualni problem, disfunkcija tiroidne i nadbubrežne žlezde, dijabetes…

Digestivni sistem – povraćanje, meteorizam, iritabilna creva, intolerancija na hranu, infekcija Candidom…

Kardio-vaskularni sistem – problemi sa cirkulacijom i venama, hladne šake i stopala, lupanje i preskakanje srca, povišen pritisak...

Koža, kosa, nokti i zubi – alergija na sunce, bolesti kože, ekcemi, neurodermatitis, urtikarija, psorijaza, gubitak kose, mrlje i horinzontalne linije na noktima, loša zubna gleđ…

Mišićno-koštani sistem -  bolovi u leđima i zglobovima, smanjena pokretljivost  zglobova, grčevi u mišićima, slabost mišića, reumatoidni artritis, itd.

Respiratorni sistem – rinitis, hronični sinusitis, bronhijalna astma

Uro-genitalni sistem- uporne inefekcije

Na koji način hrana može štetno da utiče na naše zdravlje?

Svaka osoba može drugačije da reaguje na istu vrstu hrane. To znači da istu namirnicu neko može da konzumira bez ikakvih smetnji, dok kod drugih može da izazove teške i opasne bolesti. Takodje ne smemo da zaboravimo aditive hrane koje sadrže svi gotovi proizvodi, a koji štetno utiču na naše zdravlje izazivajući kožna oboljenja, alergije, probleme sa varenjem, karcinom, avitaminozu, itd.

Kravlje mleko (kazein i laktoza) je jedan od najvažnijih alergena kada je hrana u pitanju. Alergija na mleko može da se dogodi u bilo kom starosnom dobu, najčešće kod beba i dece. Klinička slika varira od hroničnih ekcematoznih promena na koži, do generalizovanog neurodermatitisa. Creva takođe mogu da budu zahvaćena. Moguće su hronične dijareje, pa i hronične bolesti creva ko što su kolitis i Kronova bolest kod odraslih.

Posle mlečnih proizvoda, pšenica je drugi strani protein s kojim je organizam svake osobe neizbežno suočen. Od rođenja, pšenica se konzumira svakodnevno, u različitim formama. Kroz vekove se mnogo radilo na njenoj kultivaciji, obzirom da u mnogim zemljama čini osnovni ekonomski faktor. Upravo zbog toga je i došlo do razvoja njenog alergijskog potencijala i povećanja broja ljudi sa alergijom na neki deo njenog zrna. Patološke manifestacije izazvane alergijom na pšenicu mogu da variraju. Glavni organ-meta je koža (ekcem, neurodermatitis u različitim formama, posebno na licu, vratu, rukama, stopalima), bronhije (tendencija ka spazmatičnom bronhitisu, bronhijalna astma), otoci i problemi sa zglobovima, varenjem.

Tu je i gluten, mešavina različitih proteina, sa relativno visokim alergijskim potencijalom. Kao rezultat alergije javlja se Celijakična bolest. Funkcija tankog creva je narušena, stolice su obilne, sjajne sa masnoćom, postoji zastoj u rastu. Kod odraslih pacijenata klinička slika alergije na gluten je stomatitis sa masnim dijarejama, anemija, gubljenje na težini. Naravno, ima još puno namirnica sa visokim alergijskim potencijalom kao što su jaja, ribe, uljarice, citrusi, itd..

Kako BICOM aparat može da nam pomogne?

Testiranjem aparatom BICOM može da se utvrdi da li je vaš organizam opterećen različitim industrijskim, hemijskim, fizičkim i biološkim agensima (virusi, bakterije, gljivice), itd. Test intolerancije na hranu, aditive hrane i ostale alergene koji se takođe radi ovim aparatom pokazaće koje namirnice vam odgovaraju, a koje ne. Sva pronađena opterećenja i intolerancije se sa velikim uspehom otklanjaju biorezonantnom terapijom.

Podeli: