Menu 
 

Polenska alergija

IZLEČITE ALERGIJU NA POLENE

Dolazak proleća svima donosi upliv radosti i pozitivne energije. Nažalost, za neke od nas baš tada počinje noćna mora jer sa dolaskom lepog vremena dolaze i polenske alergije. Polenska alergija ili polenska groznica je alergijska bolest koju uzrokuje cvetni prah (polen) trava, drveća i korova. Nastaje zbog preosetljivosti organizma na proteine u polenima biljaka i traje, u zavisnosti od alergena, od februara do oktobra. Procenjuje se da 25% populacije boluje od polenske groznice, a broj bolesnika je iz dana u dan sve veći. Pored genetske predispozicije, veliku ulogu u nastajnju bolesti imaju individualne životne okolnosti, kao i specifični uticaji okoline.

Tipični simptomi polenske alergije su:

  • jaki napadi kijanja
  • obilna sekrecija iz nosa (zapušen nos)
  • upala očiju sa svrabom (crvenilo i suzne oči)
  • podočnjaci
  • umor
  • glavobolja
  • otežano disanje (u težim slučajevima i simptomi astme)

Većina simptoma su slični običnoj prehladi i mnogi pacijenati ne prepoznaju simptome polenske alergije. Međutim, ponavljano javljanje simptoma u određenom periodu godine ili nakon kontakta sa određenim činiocem iz okoline, upućuje na alergiju, dok prehladu karakterišu opšti simptomi, moguća povišena temperatura i kašalj. Dalje, simptomi polenske alergije traju duže nego simptomi prehlade i smiruju se uz odgovarajuću terapiju ( antihistaminici), dok se nekomplikovani oblik prehlade spontano povlači.

Lečenje polenske alergije BICOM biorezonantnom terapijom

U našoj ordinaciji, aparatom BICOM, dijagnostičkim pregledom prvo utvrdimo postojanje alergije na određene polene. Pacijenti koji su alergični na polene su po pravilu alergični na neki od primarnih alergena (pšenica ili kravlje mleko) zato je potrebno kod lečenja prvo tretirati te alergene. Ukoliko ne izlečimo primarni alergen, alergija na polen se vraća.Uspešnost izlečenja polenske alergije ovom metodom je 98%.

Sa terapijom treba krenuti pre cvetanja jer se tada postižu najbolji rezultati. Međutim i kod akutnih polinoza, kada su simptomi alergije već razvijeni, terapijom mogu da se ublaže ili uklone tegobe.

Vreme polena ne mora da bude i vreme patnje, zato zakažite pregled i uverite se u moć kvantne medicine.

Vaš Biokvant

Podeli: